Ida Aalen. Portrett.Telefon: 45 24 24 12
E-post: hei@idaaalen.no
CV: LinkedIn

Jeg har jobbet med innhold og design på nett siden 2008. Blant kundene jeg har jobbet med er Røde Kors, Arbeiderpartiet, Klassekampen, TV2, Kreftforeningen, WWF, Veidekke, Store Norske Leksikon, Klassekampen, Plan Norge og Miljøpartiet De Grønne.

Jeg kan hjelpe deg med

  • brukertesting og interaksjonsdesign
  • analyse og digital strategi
  • innhold

Brukertesting og interaksjonsdesign

Brukertesting trenger ikke kreve hverken mye tid eller ressurser. Jeg kan gjøre brukertesting for dere, eller vi kan kombinere det med kursing. Sammen finner vi ut hvordan dere kan få mest mulig innsikt ut av minst mulig ressurser. Les gjerne artikkelen jeg har skrevet om effektiv og enkel brukertesting hos A list apart.

Å samarbeide med andre flinke folk innen frontend og grafisk design er noe av det beste jeg vet, og i et sånt team trives jeg veldig godt som interaksjonsdesigner.

Analyse og digital strategi

To vanlige grunner til at digitalprosjekter går galt: Man vet ikke hva brukerne faktisk trenger. Eller så har man ikke tatt høyde for interne behov og synspunkter. Tar man seg tid til dybdeintervjuer, spørreundersøkelser eller lignende tidlig i prosessen sparer man masse tid senere. Man slipper å lage ting ferdig for å så å finne ut at det ikke fungerer i praksis.

Slike undersøkelser er også viktig input til strategier for de digitale kanalene. Strategien må selvsagt utgå fra virksomhetens mål, men hvis det ikke blir forankret skikkelig er det liten hjelp. Jeg har fasilitert en rekke slike strategiprosesser og hjelper gjerne til med det.

Innhold

Jeg har jobbet som kommunikasjonssjef i Netlife Research, har skrevet to bøker om sosiale medier som har blitt pensum på en rekke norske universiteter, og har jobbet som journalist i VG Nett og E24.

Jeg hjelper dere gjerne med å lage en innholdsstrategi og forbedre innholdet deres. Jeg har skrevet to artikler om dette på A list apart, både om hvordan du kan utforme innhold som gjør at du når målene dine. og om innholdsstrategi for sosiale medier.