En selvpålagt pause på en uke fra alt det morsomme på internett

Om du abonnerer på denne bloggen, så vet du sikkert godt at jeg bruker ganske mye tid på nettet.

Og det er ikke egentlig det at jeg har sittet så veldig mye mer på nettet i det siste enn ellers. Det er bare det at jeg har så latterlig mye å gjøre for tida. Så mye å gjøre at jeg jo faktisk har merket at jeg tvitrer mindre, deler færre linker, sitter kortere i GoogleReader.

Uansett. Som et slags eksperiment, som en slags påminnelse om alt arbeidet jeg prøver å få unna, kanskje for å se om det hjelper, så skal jeg til og med søndag 25. oktober holde meg unna følgende:

  • Twitter
  • Facebook
  • GoogleReader
  • Gmail Chat
  • MSN
  • Flickr
  • Etcetera..

For å si det enklere: datamaskinen skal være et arbeidsverktøy for å utføre klart definerte oppgaver som står på gjøremålslista og har en deadline. Ikke alle andre spennende og interessante ting.

Tror ikke jeg klarer å sjekke e-post noe mindre enn 3 ganger om dagen. Kl 12, kl 17 og kl 21 virker som passende tidspunkt.

Som assistent har jeg med meg RescueTime sin Get Focused-funksjon.

Målet er altså noe som kan være litt vanskelig som student som også jobber med en masse prosjekter på si; et bedre skille mellom «arbeidsdag» og «fritid». Jeg skal ikke nekte meg å se en episode eller to av favoritt-TV-serien, men når jeg først jobber, så skal jeg jobbe. Så får jeg kanskje unnagjort disse hundrevis av sidene med pensum og alle andre plikter som kaller.

Mulig jeg er et eksempel på «flink pike». Sier kanskje ja til for mye? Det kunne jeg sikkert skrevet en blogpost om – men nå skal jeg nettopp ikke bruke tid på sånne digresjoner, men gå og legge meg – og stå opp til en ny og fin dag i morgen.

Ønsk meg lykke til – jeg kommer sikkert til å trenge det! :)

2 svar til «En selvpålagt pause på en uke fra alt det morsomme på internett»

  1. Med din merittliste tror jeg ikke du trenger det, men lykke til.

  2. Hmm … nå får jeg antagelig ikke svar før om en uke, men hvordan bruker man RescueTime til å få med den produktive tiden utenfor datamaskinen? Sitter jeg og leser pensum noen timer vil jeg ha det med som produktiv tid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s