Derfor sluttet jeg å notere på papir, og ble en digital student, pluss en del selvskryt

Foto: Linda Østbye / Flickr-user linepusle
Foto: Linda Østbye / Flickr-user linepusle

Så utrolig gøy det var å snakke på EMTACL10! Jeg lurte først veldig på hva jeg skulle si, men det endte opp med å gå veldig bra. Slidene mine har blitt sett over 3000 ganger på SlideShare, og det har vært veldig gøy å kunne lese hva andre har blogget om foredraget i etterkant. (Lurer du på hva jeg sa? Sjekk ut slidene nedenfor eller se videoen.)

Video fra foredraget

EMTACL10 har også lagt ut video av foredraget, der du kan høre godt hva jeg sier (blant annet mye «ehhm» og «øøøh»), men siden jeg er så lav, så kan du altså ikke se meg, men snikreklame for Apple istedet. Men vi får håpe hovedpoenget uansett er å se slidene og høre hva jeg sa!

Klikk på bildet for å se video av foredraget
Klikk på bildet for å se video av foredraget

Litt selvskryt og linker

Jeg var veldig nervøs og stressa i forkant av foredraget, så da tillater jeg meg litt selvskryt. Presentasjonen ble «Hot on Twitter» på SlideShare, og er nå sett over 3000 ganger siden slutten av april, og selv om jeg føler jeg brukte uforholdsmessig mye tid på å lage foredraget så er det jo gøy at det slo an. Her er noen av omtalene som er kommet i etterkant:

Den mest omtalte taleneren for dagen var studenten Ida Aalen med foredraget «I’ve got Google, why do I need you? A student’s expectations of academic libraries» Hun viste seg å være en meget dyktig taler (og snakket veldig godt engelsk!) Les blogposten til Fagreferenten

The presentation with the highest impact on the audience was wihout a doubt by Ida Aalen. […] A comment I picked up during lunch afterwards : «I feel completely incompetent as a librarian now …»  […] When the video recording of this talk go live, it is a must-see for librarian. Not that it is a new message, but it is brought to use so directly, vivid and clear to almost 180 librarians in the main conference room of EMTACL10. Les hele blogposten til Gus van den Brekel
A second, sparkling presentation was given by Ida Aalen, smooth and witty student Les Google Translate av blogposten til Aneke Dirkx
A provocative, well-argued and self-explantory presentation. By Ida Aalens (who’s the student in question, I believe). The provocation, to me, was akin to the little boy telling the crowd that the emperor isn’t wearing any clothes (some of us librarians anyway). This is the current reality for libraries and librarians Les hele blogposten til Rambling Librarian

Bra og dårlig

Ting jeg er fornøyd med:

 • De lo av vitsene mine!
 • Jeg fikk snakket om noe jeg kunne noe om, samtidig som det opplevdes som relevant for bibliotekarene
 • Å snakke på engelsk var ikke så vanskelig som jeg trodde
 • Bildene, eksemplene og illustrasjonene jeg hadde valgt ga mening for publikummet

Ting jeg er misfornøyd med:

 • Jeg sier alt for mye «eehmm» og «øøh» når jeg snakker
 • Det var masse grammatiske feil i slidene mine
 • Jeg disponerte tiden for dårlig, og måtte rushe gjennom de siste slidene

5 svar til «Derfor sluttet jeg å notere på papir, og ble en digital student, pluss en del selvskryt»

 1. Bladde raskt gjennom slidesene og skippet gjennom presentasjonen – interessant. Angående den digitale student og organisering av informasjon. Hvilke bokmerketjenester bruker du? Ser du har del.icio.us, men bruker du noen mer avanserte? Eller referer du til bokmerkene dine i ditt google docs-arkiv?

  Mtp. referanseverktøy som du fikk spørsmål om – jeg anbefaler det. EndNote. Tar vare på alle referansene dine, du slipper å formattere oversikten og holde kontroll selv på den. Men tviler på den lar seg integrere mot google docs!

  For øvrig så har du to databaser for forskningsbasert litteratur som i alle fall jeg har funnet veldig nyttig er isi web of knowledge og proquest som jeg har brukt ifbm masteroppgaven. De har også visualiserte citation maps, så du kan se hvem som har sitert og hva som har blitt sitert, som kan være nyttig. Der syntes jeg Google Scholar kommer litt til kort.

 2. Nå som eksamen er unnagjort skal jeg nok rekke å lese gjennom dette :-) Så bra at bibliotekarene blir litt redde – det er litt av det som skal til for å få bedre bibliotektjenester, tror jeg! Hilsen bibliotekar og student i språk, kultur og digital kommunikasjon ;-)

 3. Interessant presentasjon.

  Jeg brukte også Google scholar en del under mine studier og husker at mange av linkene kun var tilgjengelige fra NTNUs nett, så jeg lagde et lite skript for å forenkle min hverdag.

  Har også merket symptomer på Googlifisert hjerne, og det skumleste med det synes jeg er at jeg ofte husker poengene jeg har lest, men at jeg ikke husker kilden. Og dermed heller ikke deres validitet.

 4. […] Dette temaet har jeg også snakket om tidligere, da jeg holdt foredrag på EMTACL-konferansen. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s