Facebook-forskning fra 2007-2011 – Last ned masteroppgaven min her!

Oppdatering

Det begynner å bli veldig lenge siden jeg skrev denne masteroppgaven – det var i 2011. Siden den gang har jeg skrevet to bøker om sosiale medier, og du kan bestille den nyeste, som kom i 2015. Den mest oppdaterte kunnskapen jeg har om temaet, deler jeg i foredrag og kurs.

Foredrag og kurs om sosiale medier

Om masteroppgaven

Hurra! Jeg har nå fått en mastergrad i Medier, kommunikasjon og informasjonsteknologi, avlagt ved NTNU. I oppgaven min sammenfattet jeg forskningen på Facebook fra 2007 til til tidlig i 2011, og er utrolig glad for at jeg fikk en A – for det har vært en ganske utmattende vår!

Last ned analysekapittelet eller Last ned hele oppgaven

Ikke hele oppgaven er like interessant for alle, så jeg har valgt å dele oppgaven opp i kapitler.. For de fleste er det nok kapittel 4 som er mest interessant, hvor jeg ser på hva forskningen så langt har sagt om spørsmål som

 • Hvorfor blir folk medlem av Facebook, og hvorfor fortsetter de å bruke det?
 • Hva har Facebook å si for sosiale relasjoner?
 • Hvordan kommer klasse- og raseskiller til uttrykk på Facebook?
 • Hvordan gir folk uttrykk for identitet på Facebook, og hvordan påvirker det førsteinntrykk?
 • Hva sier forskningen om risiko, personvern og privatliv i forbindelse med Facebook?
 • Hvordan utspiller meningsutveksling og politisk engasjement seg på Facebook?

Men resten av oppgaven er også tilgjengelig:

Du kan selvsagt også laste ned hele oppgaven.

Masteroppgave om Facebook-forskningen

27 svar til «Facebook-forskning fra 2007-2011 – Last ned masteroppgaven min her!»

 1. Gratulerer! Spennande tema som skal bli interessant å lese.

 2. Gratulerer! Jeg har hentet ned hele oppgaven. Jobber mye med sosiale medier, samtidig som jeg er midtveis i studieløp med liknende oppgaver, så mange referanser inn til denne. Gleder meg til å lese.

 3. Hei Ida

  Gratulerer så mye med mastergraden! Vil sporenstreks laste ned – forventer å bli MYE klokere;-)
  Ha en fin helg.

  VH Nickolass

 4. Tusen takk! Som matergradsstudent er det jo veldig hyggelig at noen fakitsk leser oppgaven ens, hehe. Blir bare glad for kritikk og innspill.

  Hilsen Ida

 5. […] Egentlig på utkikk etter masteroppgaven min? Last ned masteroppgaven min om Facebook her […]

 6. Supert at du deler! Gleder meg til å lese!

 7. Gratulerer med A’en! :-) Har lasta ned, gleder meg til å lese!

 8. Så informativt og interessant!
  Jeg jobber på Universitetet i Nordland, og legger ut leka di både på FB og min twitter-konto.
  Vennlig hilsen, May-Britt Waale, Bodø.

 9. Gratulerer med A :) Skal leses.

 10. Kult at du brukte tittelen, Ida!

  1. Ja, tusen takk!! Du burde jo egentlig takkes i forordet men da det hele skulle leveres så fikk jeg det så hektisk.. Men meget takknemlig!!

 11. Hei Ida.
  Har lastet ned masteroppgaven din. Gratulerer mye med mastergraden og med A. Fantastisk :)
  Gleder meg til å lese den. Takk for publisering, kjempe fint av deg.

 12. Hei! Ser ut til at jeg ikke får lastet ned denne oppgaven.. Denne vil jeg gjerne lese, siden jeg selv tar master i markedsføring og jobber i et mediehus. Kan du sende dette til meg? Hilde.kristin.skyttermoen@gmail.com

 13. […] for alle oss som jobber med sosiale medier – lenken til masteroppgaven ligger på  Ida Aalen sin hjemmeside. Tags: sosiale […]

 14. Ida! Gratulerer med flott resultat! Mykje spennande lesnad. (har ikkje lese heile)

  1. Tusen takk :)

   (Må så jeg hadde blitt ekstremt positivt overrasket om noen hadde lest hele oppgaven helt frivillig, hehehe)

 15. Heisann, jeg har lastet ned og skal lese, spennende tema! Gikk selv ut med samme mastergrad som deg for fem år sider (kull 2), hadde vært gøy å høre hvordan studiet har endret seg siden den gang!

  1. Et lite inntrykk av endringene får man jo kanskje her:
   http://www.ntnu.no/studier/mmedie/oppbygning

   Tror i hvert fall oppsvinget av sosiale medier gjør at graden oppleves som stadig mer relevant, altså en kombinasjon mellom kunnskap om kommunikasjon og teknologi..

 16. Har lastet ned masteroppgaven din og skal lese den i helga. Det blir spennende. Selv jobber jeg med rådgivning om bruk av sosiale samhandlingsverktøy internt i bedrifter og organisasjoner. Dette har vi brukt i vår egen bedrift – IBM med 450.000 ansatte – helt siden 2005 med svært gode resultater. Litt pussig at de fleste kun interesserer seg for sosiale medier som jo kun benyttes i forbrukermarkedet, mens de virkelig store gevinstene er å hente i det profesjonelle markedet.

  Du finner en del stoff om det på min private blogg http://www.mynotesblog.com. Og om du er interessert har vi masser av materiale om dette – også forskning og undersøkelser.

  Du er også hjertelig velkommen til vårt store arrangement på IBM Smarter Business:

  http://www-05.ibm.com/no/news/events/smarterbusiness/

  Hilsen

  Arne Sigurd Rognan Nielsen
  Collaboration & Social Business Evangelist @ IBM

 17. Gratulerer Ida! Knall at du deler. Skal lese denne og bruke det jeg kan :)

  – christian
  signerer med chrleon også så du kjenner meg igjen :p

 18. […] Gladsaker deles mest. Dette er helt i tråd med forventningene og påvist blant annet av @idaaa i masteroppgaven hennes. […]

 19. […] begynte med at jeg skrev masteroppgaven min om Facebook. Jeg la den ut på bloggen, så den skulle være grei å få tak i for spesielt interesserte […]

 20. […] Over 39000 personer anbefalte saken på Facebook.  Det er en menneskelig og varm sak og den er autentisk. Journalister bør kanskje ta til etterretning at det er et leserbrev og ikke en “proff” artikkel som eksploderte slik på Facebook. Her er nok både ektheten og hjertevarmen vesentlige årsaker. Dessuten er dette en sak som bare gir positive assosiasjoner for de som deler. Dette er en viktig faktor i deling, slik blant annet Ida Aalen har påvist. […]

 21. Interessant! Har bruk deg som referanse på siste innlegget på min nye lærerblogg. :-) http://blog.lindso.no/facebook-venn-med-elever/

 22. […] Oppdatert: Jeg endte opp med å skrive masteroppgave om Facebook-forskning […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s