Facebook-forskning fra 2007-2011 – Last ned masteroppgaven min her!

Oppdatering

Det begynner å bli veldig lenge siden jeg skrev denne masteroppgaven – det var i 2011. Siden den gang har jeg skrevet to bøker om sosiale medier, og du kan bestille den nyeste, som kom i 2015. Den mest oppdaterte kunnskapen jeg har om temaet, deler jeg i foredrag og kurs.

Foredrag og kurs om sosiale medier

Om masteroppgaven

Hurra! Jeg har nå fått en mastergrad i Medier, kommunikasjon og informasjonsteknologi, avlagt ved NTNU. I oppgaven min sammenfattet jeg forskningen på Facebook fra 2007 til til tidlig i 2011, og er utrolig glad for at jeg fikk en A – for det har vært en ganske utmattende vår!

Last ned analysekapittelet eller Last ned hele oppgaven

Ikke hele oppgaven er like interessant for alle, så jeg har valgt å dele oppgaven opp i kapitler.. For de fleste er det nok kapittel 4 som er mest interessant, hvor jeg ser på hva forskningen så langt har sagt om spørsmål som

 • Hvorfor blir folk medlem av Facebook, og hvorfor fortsetter de å bruke det?
 • Hva har Facebook å si for sosiale relasjoner?
 • Hvordan kommer klasse- og raseskiller til uttrykk på Facebook?
 • Hvordan gir folk uttrykk for identitet på Facebook, og hvordan påvirker det førsteinntrykk?
 • Hva sier forskningen om risiko, personvern og privatliv i forbindelse med Facebook?
 • Hvordan utspiller meningsutveksling og politisk engasjement seg på Facebook?

Men resten av oppgaven er også tilgjengelig:

Du kan selvsagt også laste ned hele oppgaven.

Masteroppgave om Facebook-forskningen

27 kommentarer om “Facebook-forskning fra 2007-2011 – Last ned masteroppgaven min her!

 1. Så informativt og interessant!
  Jeg jobber på Universitetet i Nordland, og legger ut leka di både på FB og min twitter-konto.
  Vennlig hilsen, May-Britt Waale, Bodø.

 2. Hei Ida.
  Har lastet ned masteroppgaven din. Gratulerer mye med mastergraden og med A. Fantastisk :)
  Gleder meg til å lese den. Takk for publisering, kjempe fint av deg.

 3. Heisann, jeg har lastet ned og skal lese, spennende tema! Gikk selv ut med samme mastergrad som deg for fem år sider (kull 2), hadde vært gøy å høre hvordan studiet har endret seg siden den gang!

 4. Har lastet ned masteroppgaven din og skal lese den i helga. Det blir spennende. Selv jobber jeg med rådgivning om bruk av sosiale samhandlingsverktøy internt i bedrifter og organisasjoner. Dette har vi brukt i vår egen bedrift – IBM med 450.000 ansatte – helt siden 2005 med svært gode resultater. Litt pussig at de fleste kun interesserer seg for sosiale medier som jo kun benyttes i forbrukermarkedet, mens de virkelig store gevinstene er å hente i det profesjonelle markedet.

  Du finner en del stoff om det på min private blogg http://www.mynotesblog.com. Og om du er interessert har vi masser av materiale om dette – også forskning og undersøkelser.

  Du er også hjertelig velkommen til vårt store arrangement på IBM Smarter Business:

  http://www-05.ibm.com/no/news/events/smarterbusiness/

  Hilsen

  Arne Sigurd Rognan Nielsen
  Collaboration & Social Business Evangelist @ IBM

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s