Ligger det private meldinger ute på Facebook? Bli med i tidsmaskin tilbake til 2007!

Oppdatering

Det begynner å bli veldig lenge siden jeg skrev denne blogposten, og den er på mange vis utdatert. Siden den gang har jeg skrevet to bøker om sosiale medier, og du kan bestille den nyeste, som kom i 2015.

Bestill bok om sosiale medier

Den opprinnelige blogposten

Det har vært en del bekymring i det siste over at private meldinger fra innboksen har havnet på veggen til folk. Facebook på sin side hevder det er snakk om gamle veggmeldinger, og at folk bare har glemt hva slags veggmeldinger vi pleide å skrive til hverandre, og at ingen ting har lekket (se bl.a. Øyvind Solstads gjennomgang)

Så hva er det som stemmer? På Facebook er det flere folk jeg kjenner som har gått tilbake på sin egen tidslinje, og mener at de finner gamle, private meldinger på sin vegg.

Selv slettet jeg Facebook-profilen min for 1-2 år siden, altså før Facebooks timeline kom. Men før jeg slettet den, så lastet jeg ned hele profilen. Jeg har med andre ord gamle veggmeldinger liggende her på datamaskinen, før denne eventuelle sikkerhetsfeilen skal ha skjedd.

Så uansett hva som stemmer (det er jeg ikke rette person til å bedømme), så er det litt interessant å se hva slags ting vi pleide å skrive på Facebook-veggen i 2007.

Her har jeg samlet et utvalg veggmeldinger fra 2007 (jeg har fjerna navn og sånn, for poenget her er ikke hvem det handler om, men hva slags type informasjon vi delte):

takk!:) har akkurat hengt opp den, og noen andre tegninger på ____, så det blir spennende å se om noen syns det er så kult at de vil ha det med seg hjem…

hahaha. når i pokkern var den festen og hvorfor er det bare meg som danser på bordet på alle bildene?

Duh, det mest tullete skjedde, jeg sykla avgårde og traff ___, ___ og ___ på veien. Så lånte ___ sykkelen min…den har ikke bremser, så da gikk ___ i grusen med nesa først.. hun slo seg fordervet, og når vi kom fram til ____ var kl. 02.29 så vi slapp ikke inn.. så det var noe drit..

men…hvor ble det forresten av deg i går?

Vors, og senere bedrukken overnattingsfest hos meg natt til lør og søn! Ta med deg madrassen din og bli med!

hei ida! anbefaler du industriell design eller? vurderer å søke, nemlig. frister litt å få seg en utdannelse som man bare blir noe mer enn sosete kunstner av…men hva syns du? er det givende?

joooo, jeg må bare finne ut av det greiene først.. data er så utrolig vanskelig, så selv med ____ på min skulder må jeg jobbe masse for å få til å legge dem ut…

seriøst? søren… får håpe ___ får stå i fred i alle fall:) ka e greia med paprikaen på alle ___s bilder?

Ìda, jeg bor med han. Jeg vet ikke om jeg skal si at han skylder deg ei kasse øl, sånn i tilfelle du har glemt det.

Hei Ida! Hm..skjønte ikke helt hva du mente.. Alt er bra i Uniten! masse å gjøre om dagen, men det hører med.. Skal faktisk produsere en radiosending nå på søndag! Håper folk skjønner hva jeg sier.. ___ er nydelig-du hadde elsket det! Mamma kommer på fredag, og vi skal cruise nedover kysten i to uker. Blir stas! Håper du har det bra og ikke stresser deg helt ut der på ____! Ta vare på deg selv! Mange gode klemmer:)

Hei søtnosete Idamor med paprika på hodet! Ja, det er lenge siden nå. Jeg har det bra, gjør ikke allverdens: _____ og det som ellers måtte ramle i hodet mitt av jobb her eller der på dagtid og dank på kveldstid. Har vært vikar i ___ en stund, så er litt i en overgangsfase nå som det er ferdig. Skal forhåpentligvis flytte 1 år til Kina sammen med ____ nå til høsten. Så styrer en del med det. I påsken skal jeg på fjellet og skaffe meg masse fregner på nesa:) Du da? Hva skjer?

Men selv hvis det er slik at det ikke er noen private meldinger som har lekket, så synes jeg det er for enkelt for Facebook å svare at det er det samme som alltid har ligget ute, derfor er det greit. For konteksten er jo helt annerledes. Det er noe annet å dele noe med rundt 100 mennesker innenfor noenlunde samme sosiale krets og omgangskrets (som kanskje var de vennene du hadde i 2007), og det å dele noe med venner, kollegaer, bekjente, familiemedlemmer i alderen 10-80 år (som kanskje bedre beskriver Facebook-vennene dine i 2012). Det er ikke alle vitsene man forteller på vorspiel som egner seg i familieselskapet eller rundt lunsjen på jobben heller.

2 svar til «Ligger det private meldinger ute på Facebook? Bli med i tidsmaskin tilbake til 2007!»

  1. Jeg ble så utrolig skremt når jeg leste om dette her i avisene. Heldigvis lå det ingenting som virket privat på min vegg, i hvert fall!

  2. Hehe,

    Bli med i tidsmaskina enda lenger tilbake da det enda fantes håp,@)

    «Jeg melder mig ud af Hadets Forening. Det forbidte, stængende Tyskehad har gjort stor og aandelig Ulykke – – – –»

    B. Bjørnson

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s