Jeg har skrevet bok om sosiale medier!

Oppdatering

Det begynner å bli veldig lenge siden jeg skrev denne blogposten. Siden den gang har jeg skrevet to bøker om sosiale medier. Den mest oppdaterte kunnskapen jeg har om temaet, deler jeg i foredrag og kurs.

Foredrag og kurs om sosiale medier

Den opprinnelige blogposten

Tidligere i år så skrev jeg en blogpost om at bloggen min kanskje var død. Det hadde jo vært sørgelig få oppdateringer på den.

Og nå er det vel på tide å være ærlig om hvorfor det egentlig ble sånn: det har brukt all min ledige tid og energi på, har vært å skrive bok om sosiale medier. I boka så prøver jeg å forklare og oppsummere forskningen som er gjort på sosiale medier.

 

Det begynte med en masteroppgave…

Det begynte med at jeg skrev masteroppgaven min om Facebook. Jeg la den ut på bloggen, så den skulle være grei å få tak i for spesielt interesserte – den store overraskelsen kom da det viste seg hvor mange det var som faktisk var såpass interessert! Masteroppgaven har nå blitt lastet ned over 1000 (!) ganger.

Det gjorde at trangen til å formidle ble enda større. Jeg hadde skrevet masteroppgaven i utgangspunktet fordi jeg hadde lyst til å forstå mer, men også fordi jeg hadde lyst til å komme med noen konstruktive bidrag til diskusjonene knyttet til sosiale medier. Men masteroppgaven min bærer ærlig talt preg av at den er skrevet med tanke på at to sensorer ved et universitet skal lese den – ikke den jevne leser som gjerne vil forstå sosiale medier litt bedre.

Sosiale medier, ikke bare Facebook

Så slik kom ideen til en bok opp. Først hadde jeg tenkt å skrive bare om Facebook, men Hilde Kristoffersen, redaktøren min i Fagbokforlaget, utfordret meg på om det ikke var litt vel smalt. Det enkle hadde selvsagt vært å ta fremgangsmetoden

Find: «Facebook» Replace: «sosiale medier».

Men sosiale medier og Facebook er slett ikke det samme. Så hele våren har jeg brukt på å lese meg opp på forskning på andre sosiale medier, eksempelvis Twitter og blogger, men for den saks skyld også Second Life.

Hva handler boka om?

Den enkleste måten å få et inntrykk av det, er å laste ned den foreløpige innholdsfortegnelsen.

Tusen, tusen, tusen takk

Jeg hadde aldri klart å skrive denne boka hvis det ikke hadde vært for all hjelpen jeg har fått. For det første hadde jeg aldri klart å skrive masteroppgaven uten god veiledning fra Hendrik Storstein Spilker. Det er også veldig gøy å få lov til å være 26 år gammel og utgi en fagbok, så kan jo ikke gjøre annet enn å takke for at Hilde Kristoffersen fra Fagbokforlaget turte å satse på prosjektet.

Rent faglig så har jeg hatt veldig stort utbytte av tilbakemeldingene fra Gunn Enli, som var fagkonsulent på boken, og Taina Bucher og hennes studenter, ettersom Taina satte en tidlig versjon av boka på pensum i emnet Sosiale medier på UiO.

I tillegg har jeg fått en veldig fin blanding av kjeft og oppmuntring fra Ove Dalen, Sesilie Halland, Geir Ramstad, Eirik Hafver Rønjum og Filip Roshauw, som har lest manuset underveis.

Ikke glem å sjekke ut Ingrid Aarvik Berge, som har laget omslaget på boka!

Og så er det alle dere da. De smarte og fine menneskene jeg har truffet i en slags blanding av Twitter, ponferanser, tweetups, Girl Geek Dinners, i kommentarfeltet, gjennom studier og alle andre rare steder. Det er vel derfor jeg har giddet å skrive denne boka i det hele tatt! Jeg skulle gjerne nevnt dere alle sammen men jeg er så redd for å utelate noen at jeg går for den litt mer forsiktige «Ingen nevnt, ingen glemt.»

Og så litt reklame…

3 svar til «Jeg har skrevet bok om sosiale medier!»

  1. […] Ida Aalen has recently written a terrific little book (in Norwegian) called (my translation): A short book about social media. It gives us an excellent overview of tons of social media research, and it is really helpful to get a good grasp of what we KNOW about social media, based on international (and Norwegian) academic publications. […]

  2. […] Forresten: Et og et halvt år etter at jeg leverte masteroppgaven, skrev jeg En kort bok om sosiale medier, som inneholder mer og nyere forskning om sosiale medier. […]

  3. […] er fra 2009. Hva jeg tenker om sosiale medier har nok endret seg en god del siden da! Jeg har skrevet bok om sosiale medier, og her finner du mine nyere foredrag om sosiale […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s